Mattor i snön

Man kan ju bara hoppas att våren snart är här. Men innan jag steg upp tidigt i morse, hoppades jag faktiskt på ett antal minusgrader. Det var slask igår, men prognosen lovade tre minusgrader på morgonen. Jag planerade nämligen att tvätta mattorna i snön. Det finns nästan ingenting som är mer effektivt.

Och det var faktiskt minusgrader när jag steg upp. Fort upp och göra hundmat (den måste dra i 20 minuter för att enzymerna ska lösas upp), in i dusch, i med frukost och ut med mattorna på förstukvisten. Sen ut i skogen med djuret.

Hemligheten med mattvätt i snön är nämligen den att mattorna också måste ha minusgrader innan man kan börja häva på snö, stampa och borsta.

Hunden trodde att detta var en ny, rolig lek.
Jo, effektivt!

Kommentarer

 1. Men oj, äntligen något riktigt bra med snö så här års!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verka som om det i grevens tid. Nu slaskar det här hos oss.

   Radera
 2. Ja men visst ja - det har jag ju hört att man kan göra. Man kanske skulle ta och göra det, så snön och kylan får göra nån nytta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att passa på! Ha det gott!

   Radera
 3. Oj, så du har fixat runt här i bloggen utan att jag sett det!
  Mattvätt och frosta av frysen är väl det enda positiva med evighetsvintern? Jag måste komma ihåg frysen imorgon, men den är så full att jag kanske inte får igen den efteråt ...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Nordanvinden och Solen

Halliken Helges lilla Beda