Husrenovering på franska

Sakta, sakta håller vårt franska hus på att ta form. Ibland är det två steg fram och ett tillbaka, men just nu ser det i alla fall ut som om någonting man, inom en inte alltför avlägsen framtid, skulle kunna bo i.

Elektrikern är klar och golven är lagda. Visserligen har vi blivit tvungna att göra en eller annan reklamation med carrelageriet, men vi kan i alla fall se vart det är på väg.

DSC_7995i

Från trädgården kommer man, genom det väldigt franska plastbandsdraperiet (som ska behållas), in i glasverandan som ska få ett nytt ej genomskinligt tak. Detta för att det inte ska bli ugn här inne när solen ligger på.

DSC_7996i

DSC_7884i

Vi har besökt ett antal färgbutiker för att leta väggfärg till vardagsrum och matsal. För ett ögonblick tyckte vi båda två att väggarna i sin nuvarande skepnad skulle kunna se ganska häftiga ut. Men. Så blir det nog inte…

DSC_7997i

Vi har skruvat och muttrat. Och i stort sett fått ihop två tredjedelar av vårt IKEA-kök.

DSC_7999i

DSC_8148i

Vi har hittat vårt kökskakel.

DSC_8000i

Nedre badrummet är i stort sett klart. Varmvattenberedaren är på plats men inte inkopplad. Vi har fått duscha i kallvatten. Vilket inte är så farligt när det är 28-30 grader ute.

Det där med att fransmännen inte behöver gräva ner sina vattenledningar på frostfritt djup, gör också att kallvattnet håller 15-20 grader när solen ligger på.

DSC_8002i

DSC_8005i

I trappen måste vi få bort de hemska pizzaväggarna. De är så vassa att man gör sig illa på dem om man råkar stöta i. Hur tänkte de där?

Den roliga klädhängaren ska vi förstås behålla.

DSC_8006i

Något vi också kommer att behålla är det här rummet som det går och står. Taket är rosa och tapeterna så fnattiga att de är fina. Golvet är lagt med mörkröda originalklinker.

DSC_8007i

Det övre, helt nya, badrummet håller också på att ta form.

DSC_8009i

Särdeles svensk toalett.

DSC_8010i

DSC_7889i

Och i fönstret ett inte-trilla-ut-galler från vår franske smed.

DSC_8011i

När vår franske elektriker Eric var klar, hade han satt provisoriska glödlampor på alla ställen där det ska sitta en lampa. Toppen, för det innebär ju att vi har belysning redan nu, innan vi bestämt vilka armaturer vi ska ha. Dock enligt fransk standard med bajonettfattning.

DSC_8016i

Här ska jag bo.

Säger Emser.

Som redan nu förstår flera franska ord. Jag har varit på väg att hojta arrête åt honom flera gånger.

Kommentarer

 1. Svar
  1. Visst blir det! Kan du tro att jag vill dit hela tiden. Svenskt höstrusk roar mig inte.

   Radera
 2. Steg för steg, så kul att vara med i processen! Fint blir det också. Sådana där klädhängarmöbler gillar jag skarpt, din var väldigt modest jämfört med hur de kan se ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att kunna gå tillbaka bland bilderna och se hur det växer fram. Kanske gör jag en renoveringsbok av det när det är klart.

   Radera
 3. Heja Emser! Du kommer att bo i den snyggaste "hundkojan" i hela Europa. ;)

  SvaraRadera
 4. NI har lite att göra men det kommer ju att bli hur fint som helst!

  SvaraRadera
 5. Oj vad roligt det är att följa med på er franska resa! Vilket vackert klinkergolv i badrummet. Kram Daniela

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda