Carrelagejakten

DSC_6300c

Mycket av vår vistelse i vår franska by gick den här gången ut på att hitta ett carrelage som i någon mån kan fungera tillsammans med det originalgolv vi hittade på bottenvåningen.

Skulle vi försöka hitta något liknande? (Det gjorde vi inte.) Skulle vi försöka hitta något neutralt som inte alltför mycket slåss med det befintliga? Det var svårt.

Till saken hör att vi helst skulle välja från någon av de firmor som vår maçon rekommenderade. Vi for till Colombiers, Pézenas och Béziers och gick till en hel hoper andra carrelager i allafall.

Vi skulle välja till matrum, kök och badrum.

DSC_6194c

Jag drabbades av omedelbar kärlek till detta. Varför inte plattan näst längst upp till höger.

DSC_6199c

Men…

DSC_6201c

…dessa plattor går bara att köpa som melange, det vill säga allihopa på en gång. Man kan inte köpa, säg bara tio eller till ett helt golv, av ett mönster.

Varför? Less is more! Men fransmännen är just nu tokiga i att bröta på med de mest hiskliga mönsterblandningar av i sig och en och en mycket vackra plattor.

Jag surar.

DSC_6202c

Till golvet på terrassen?

DSC_6204c

Till badrummet?

DSC_6213c

Till slut har vi nog ändå fastnat för en mild och varm travertin, som i sig inte slåss med någonting alls.

DSC_5607c

Och kanske i badrummet en eller annan platta av denna hära. Påminnande men ändå inte alls påminnande, utan alldeles sig själv nock.

Men jag surar fortfarande över att jag inte kunde välja plattan näst längst upp till höger.

Kommentarer

 1. Förstår att det är svårt att välja! Jag gillade iofs alla plattorna på den översta bilden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plötsligt har jag, som har bilder som yrke, så rysligt svårt att visualisera. Sägas kan att vi tänkt om igen vad gäller badrummet...

   Radera
 2. I Salernes finns mycket att välja på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det finns alldeles ljuvliga kakel och klinker lite varstans. Grejen är att vi helst ska välja från någon av de firmor som vår maçon rekommenderar. Men jag tror vi kommit på något bra nu.

   Radera
 3. Vi lägger nytt golv i vårt franska kök nu i höst och har valt travertin. Jag gillar att det är en natursten och att den har sin egen karaktär men inte kolliderar med omgivningens färger och mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Travertin känns så mjukt och varmt trots att det är sten. Jag tror det kommer att bli alldeles utmärkt i kök och matplats.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.