Nu börjar det – mitt franska liv…

Egentligen började det redan i januari, då Hussens arbetskamrat – som några år haft hus i södra Frankrike – ringde och utropade –Grannhuset är till salu!

Grannhuset är till salu…

Vi som länge funderat fram och tillbaka över ett pied a terre i Hussens fädernesland fick plötsligt ett möjligt objekt serverat på fat. Men vad var det för något? Hur såg det ut? I vilket skick?

Oj vad vi funderade. Tittade på bilder. Arbetskamraten som skulle till sitt, passade på att få en visning och ta bilder. Utanför fönstren i Sverige vilade februari grå. Vi tittade på bilder igen. Renoveringsobjekt. Absolut. Men det är ju så vi vill ha det. Vi vill meka, bygga, planera, göra eget. Inget nyckelfärdigt för oss. Men var det FÖR ruffigt?

Hussen åkte ner och pratade med mäklaren, både den svenska köparmäklaren, den franska mäklaren och med notarien. Med sin flytande franska grejar han ju sånt.

Han kom hem igen och vi tänkte fjorton vändor till. Och bestämde oss. Det lilla franska huset skulle bli vårt. En oslipad – om inte diamant, så i alla fall – pärla.

Sedan vidtog den franska byråkratin, den franska byråkratin och den franska byråkratin. Det blev många telefonsamtal och papper fram och tillbaka. Underskrifter, personbevis och en fullkomlig oförståelse för att vi i Sverige inte alltid har våra förstanamn som tilltalsnamn. Vilket gjorde att jag inte fick ut några rekommenderade brev från Frankrike. De var nämligen adresserade till mitt förstanamn och min makes efternamn och så heter inte jag. Posten sa NOPE!

Inte förrän i slutet av april, början av maj fick vi tillgång. Och nycklar. Hussen åkte genast ner. Jag kunde inte för jobbet.

Så mitt första besök kunde inte bli förrän nu. I juli. Skakis. Nervös. Förväntansfull. Allt kändes helt abstrakt.

Och där. Låg det.

Vårt lilla hus behöver massor av omvårdnad och kärlek. Och närvaro. Men det kan – och kommer att bli – en pärla!

Och så är det så…

…Franskt.

DSC_55901

DSC_55961

DSC_55971

DSC_56091

DSC_56121

DSC_56141

DSC_56151

DSC_56161

DSC_56171

DSC_56191

Kommentarer

  1. Grattis Maria till ert nya franska liv. Om jag känner dig rätt så kommer det att bli en fantastisk diamant vad det lider. Förhoppningsvis så levererar du bilder på förändringen efterhand så vi också kan få njuta av lite fransk atmosfär. //Kram Cenneth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Garanterat, Cenneth! Det kommer flera bilder efterhand.

      Radera
  2. Oj, fantastiskt! Det där var tidigare en gammal dröm för mig. Har alltid känt Frankrike som ett sorts andra hemland, och fantiserade om ett gammalt stenhus på Atlantkusten där jag skulle sitta och skriva. Men jag har ju min gamla 1800-talsstuga på Hälsingekusten istället. Det går fint att skriva där också.
    Önskar er all lycka till med huset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hälsingsk 1800-talsstuga är heller inte fel! :)

      Radera
  3. Trodde jag skrivit kommentar via mobilen. Så roligt! Av vägskyltarna att döma inte så långt från Béziers.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte alls långt från Beziers. :-)

      Radera
  4. Le bijou! :) Där kommer ni att få toppenfint! Bonne chance!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men det är nog en bit kvar till dess.

      Radera
  5. Svar
    1. Ett andningshål... Kan behövas i november grå.

      Radera
  6. Hej! Roligt att ha hittat en till frankofil bloggare i Languedoc, jag är också med i FB-gruppen. Vi bor periodvis där nere, men har ett liv i Sverige också. Ska bli kul att följa dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att du hittade hit! Jag har tittat en del på Franska Fikon. Lägger upp dig på min lista från och med nu.

      Radera
  7. Grattis till er pärla, underbart vackra foton från landet och ser fram emot att få se er pärlas förvandling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag lovar att det kommer fler foton framöver. Kan liksom inte låta bli!

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg