Gudrun Sjödén i Österbybruk

Jag kan inte säga när det var jag första gången stötte på Gudrun Sjödéns kläder, men det måste nog varit någon gång tidigt 80-tal. Sedan dess har hon varit en trogen leverantör av delar av min garderob. Hennes kataloger har jag också sparat, eftersom jag gillat färger, foto och layout.

Därför var det roligt att få se utställningen Gudrun Sjödén – 40 år av inspiration, som just nu visas på Ånghammaren i Österbybruk. Och visst blev det en del igenkännande leenden, inte minst när jag fick se väggen full av alla kataloger som hon gjort genom åren. Men jag hade gärna sett ännu mer av hennes kläder.

DSC_5496g

DSC_5497g

En del av hennes kläder är lite väl färgstarka och stormönstrade för min smak, men kreationen ovan är definitivt jag. Kunde inte vara mer jag, om man säger så.

DSC_5498g

DSC_5500g

DSC_5501g

DSC_5502g

Humor…

DSC_5503g

DSC_5504g

Gillar lamporna!

DSC_5509g

DSC_5510g

DSC_5511g

DSC_5512g

DSC_5515g

Oavsett man köper alla hennes kläder eller inte, blir man i alla fall glad av färger, idéer och alla lager på lager. Inspiration. Jodå.

DSC_5688g

Och ja. Jag har faktiskt en Gudrunklänning på mig just nu…

Utställningen visas fram till och med den 28 augusti 2016 i Ånghammaren på Österbybruks herrgårdsområde, är producerad av Kulturen i Lund och arrangeras av Stiftelsen Österbybruks herrgård.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Född fri - lejonet Elsa