Är det Klässbol?

DSC_2497k

Från Sunne, vår barndoms somrars lilla stad, hade vi att välja på två resmål. Antingen Rackstadmuseet i Arvika eller Klässbols linneväveri. Vi insåg att vi inte skulle hinna både och.

Vi valde Klässbol. Ingen av oss har varit där förut.

Det ligger inte alldeles vid vägen, väveriet, utan vi slingrade och svängde någon kilometer innan vi kom fram till den låga byggnaden i skogsbrynet.

Det var alldeles för varmt för att lämna hunden i bilen, så han fick sitta i skuggan utanför. Och så gick vi in.

Det luktade lin i den ljusa, luftiga lokalen.

Som vanligt bad jag om lov att fotografera och sedan hördes enbart spegel och slutare rassla, då och då avbrutet av Oh! och Åh så fin!

DSC_2472k

Kudde Gåsöga.

DSC_2474k

Löpare Gärdet.

DSC_2475k

Kudde Bolster.

DSC_2477k

Nobelduken (med Nobelservisen).

DSC_2479k

Löpare Knit och Skogsstjärna.

DSC_2480k

Duk Herr Ask.

DSC_2492k

Del av Klässbols gåva ur serien Ack Wärmeland till Prinsparet. Denna duk tyckte jag väldigt mycket om och skulle gärna ha några meter av, men den har ännu (i skrivande stund) inte kommit i produktion.

DSC_2488k

Vävstolarna stod stilla denna dag, och det innebar att jag kunde gå lite närmare och titta på varp, väft och detaljer.

DSC_2489k

DSC_2490k

DSC_2495k

DSC_2496k

Familjeföretaget i den lilla värmländska orten vid Glafsfjorden är väl värt ett besök. Här kan man gå i timmar och titta och nosa på allt det vackra. Och ja, både en kudde och tre löpare fick komma med hem.

Allting är av utmärkt kvalitet och de löpare som inte passerade nålsögat utan hamnade i 2:sortering, kunde jag inte ens hitta mistan på. 

DSC_2498k

Och när jag plockar fram en duk ur slottets linneskåp och får frågan: –Är det Klässbol? så kan jag svara: –Det är Klässbol!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.