Wisingsborgs Trädgård

DSC_1584u

På Visingsö, mellan Visingsborg och kyrkan, ligger en reminiscens av det som en gång var Per Brahes slottsträdgård. Den gamla, lätt vanskötta örtagården har nu öppnat i ny regi, och det är bara att önska de nya ägarna lycka till med arbetet att få igång den här rufsiga trädgården igen. De har ett jättejobb framför sig, men det skulle kunna bli fint och läget är perfekt.

DSC_1603u

DSC_1604u

Länk

DSC_1585u

Helgen 2-3 maj hade trädgården smygöppet och det var faktiskt en eller annan som hittade dit, trots kylan och regnstänken.

DSC_1586u

DSC_1587u

Fem vildrosplantor fick följa med hem. Vildrosor är det enda som trivs på vår tallbacketomt, och det ska bli intressant att se hur just de här plantorna artar sig.

DSC_1591u

DSC_1593u

Fågelskrämma eller varning för giftiga tulpaner?

DSC_1594u

DSC_1595u

DSC_1601u

DSC_1605u

DSC_1606u

DSC_1607u

Hyresledigt, som Arnefar skulle sagt.

Kommentarer

 1. Spännande med gamla örtagårdar. Jag ska försöka sätta mig in i läkeväxternas mystiska värld. Det skulle vara kul att odla en del och testa hur det fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läkeväxterna är spännande att lära sig. Jag höll på rätt mycket för ett antal år sedan, odlade, samlade, tillredde. I min hylla står fortfarande böckerna jag lusläste. Jag samlade örter, kryddade brännvin, bryggde te. Ja, jösses. Du har en hel värld att gå in i. Mycket nöje.

   Radera
 2. Vacker plats! Som snart också kommer att dofta underbart.
  Piratflagga på villovägar? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, ja. Jag har en tendens att besöka trädgårdar vid fel årstid och nu lär det dröja innan jag besöker Visingsö igen. Men kanske kan vi få någon senare rapport från någon annan besökare. Bloggaren i Hjo kanske?

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.