Brösarps Gästgifveri

_DSC0469bg

Vi hade tänkt oss till Österlen. SMHI:s årstidskarta hävdade att det fortfarande var sommar i Skåne och det kunde vi bara inte motstå. Inte desto mindre ösregnade det och vi hade lång väg att åka. Som dagens slutmål hade vi tänkt oss en god middag på Brösarps Gästgifveri.

Vi åkte och åkte och åkte. Det regnade och regnade och regnade. Gästgiveriet skulle stänga 20.30 och när klockan var halv sju och det var blivet mörkt ute, ringde jag dit för att fråga om det fanns bord och för att säga att vi var på väg.

-Inga problem, ni är så välkomna!

_DSC0473bg

När vi kom på E22:an söder om Kristianstad tog det stopp. Klockan var då 19.40 och framför oss gick två…  gräsklippare! Det var 1+2-väg och inga planer i luften att köra om. Lugnt och makligt i en hastighet av 5 km/tim klipptes vägkanten i ösregnet. Köerna efter gräsklipparna växte och växte och växte. Men Hallå!

_DSC0474bg

En halvtimme före stängningsdags svängde vi in på gästgiveriets gård, och skyndade in för att höra om det överhuvudtaget fanns något kvar åt oss att äta. Jag passade då också på att fråga om det fanns en möjlighet att få stå på deras parkering under natten.

-Du kan fråga själv, sa den vänliga hovmästaren, krögaren sitter där inne. Och inne i det trivsamma spisrummet satt krögaren och hans tax Sally. –Åh, en vovve! sa jag och klappade på taxen. Det har vi också en ute i bilen.

-Låt den komma in! sa krögaren. Ni får sitta här med mig. Vi har hundmeny också.

_DSC0476bg

Så jag gick ut och hämtade Emser, som genast blev kär i den förtjusande Sally. Vi beställde mat och fick specialgjord förrätt på stolt fjällskivling, ett glas Gammeldansk att lukta på och gott samspråk med krögaren.

_DSC0479bg

Maten var riktigt, riktigt god, det var varmt och gott vid brasan och ställets atmosfär var som balsam för trötta resenärer.

_DSC0481bg

Och inte ett ord om att klockan blev både halv nio och mer. Vi satt kvar och åt i lugn och ro, och kunde därefter gå raka vägen ut och knyta oss i vår medhavda sängkammare.

_DSC0482bg

Brösarps Gästgivferi kan jag därför rekommendera å det varmaste. Fler ställen av den kalibern behövs i vårt stressade, ytfixerade samhälle. Fler sådana guldgruvor.

_DSC0484bg

_DSC0485bg

_DSC0486bg

_DSC0487bg

En ros (två) till krögaren och personalen på Brösarps Gästgivferi!

Kommentarer

 1. Det var en fin sannsaga!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi kände oss verkligen väl omhändertagna.

   Radera
 2. Så glad man blir av att träffa på, och även läsa om, trevliga, tillmötesgående och serviceinriktade människor. Ett rungande hurra för ALLA på det gästgiveriet, från kundvänlige krögaren till söta Sally. Rosa den som rosas bör. :)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Kul! Fast bodde gjorde vi ju inte. Verkar som om det är lika trevligt.

   Radera
 4. Så ska det vara! Tyvärr har vi motsatta upplevelser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsansa! Vilket år var ni där?

   Radera
  2. Inte av dom, för att nu ingen ska tro något illa. Men andra ställen.
   Där vi blivit mer eller mindre avsnästa. När man försynt undrar om man skulle kunna få en smörgås (för något sockerfritt finns väl inte?) får man ett snäsigt svar att köket har stängt. Men teet är det ju inget socker i. (och tevattnet var - kallt) Många tummar ner åt det stället (som varit bra tidigare).

   Radera
  3. Oj, jag blev orolig ett tag, för de här var så genomtrevliga. Men det finns andra ställen, som sagt, som uppenbarligen inte borde ägna sig åt serviceyrket.

   Radera
 5. Brösarps Gästgifveri får man ta och memorera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det. Och när ni har vägarna förbi, så tittar ni in. Glöm inte att de har hundmeny också!

   Radera
 6. Så underbart att få ett sånt bemötande efter en trist biltur. Och god mat dessutom! Härligt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.