Just love it…

Vissa saker blir man visst aldrig för gammal för. Som att öppna luckorna på en adventskalender, till exempel.

1

Jag har inte haft någon på år och dag, så döm om min förtjusning när kära bloggvännen Annica på Snaquesaligt skickade mig en digital, interaktiv som adventsgåva.

2

Kalendern kommer från den engelska konstärinnan Jacquie Lawson, som lever och verkar i den lilla byn Lurgashall i södra England.

3

Min kalender består av ett slott i bästa Downton Abbey-stil (dock något mindre) där man förutom att öppna luckor också kan gå in i de olika rummen och göra saker; klippa snöstjärnor, arrangera blommor och se den stora, lurviga hunden snatta julkorven. Och då har jag ändå bara hunnit till lucka tre.

4

Lycklig som ett barn hasar jag runt i rummen och tittar på allt som finns att se, och julstämning fattas då inte.

Tack snälla Annica!

kula

Och inte nog med det!

Bloggvännen Em på Bastmattan, skickade mig sin litterära kalender med spännande klipp från Project Gutenberg. En text för varje dag fram till jul. Så nu har jag både att läsa och se på.

Kommentarer

 1. Underbart! Vill också ha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. När jag vågar mig på att köpa via nätet utomlands, så kanske...

   Radera
 2. Mira, vad glad jag blir över att du gillar kalendern! Jag tycker lucköppningsnöjet blir ännu roligare när det delas med lek- och pysselroade vänner. Nu har vi många spännande dagar framför oss! :-D

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin, fin adventskalender! Jag är också svag för adventskalendrar. Gärna med glitter och änglar på, ha ha! Ja, jag är en förtappad varelse. Det är något som sitter i sedan jag var barn. Jag får en väldigt speciell känsla i magen när jag ser dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och varför, undrar jag, ska man behöva vara en förtappad varelse för att man tycker om adventskalendrar? Allt vackert, enkelt, oskyldigt som gör en glad, ska man bara tacksamt ta vara på!

   Radera
  2. Det var inte adventskalendrarna i sig jag menade, utan typen jag faller för, med glitter och äppelkindade änglar :)

   Radera
  3. I så fall får man väl vara förtappad. I synnerhet så här års. :)

   Radera
 4. Vilken fin present! Har inte haft nån kalender, sedan barnen växte upp, men glömmer aldrig deras ögon, spända och nyfikna på vad som fanns bakom luckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag att det är hög tid att skaffa en nu! :)

   Radera
 5. Vilken spännande kalender och vilken lycka ! Nostalgi i smått och stort är en upplevelse för ögat och själen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.