Porträtt av en bergsby

_DSC0210t

Tillåt mig presentera den lilla byn Taulis i Pyrenéerna. Allra, allra längst ner i Frankrike, nästan vid Spanska gränsen.

Departementet heter Pyrénées-Orientales och det i sin tur ligger i regionen Languedoc-Roussillon.

_DSC0068t

Fastän urbefolkningen här ser sig som Katalanare och den Katalanska flaggan i rött och gult vajar lite varstans. Som till exempel från terassen nedan.

_DSC0079t

_DSC0067t

_DSC0080t

_DSC0072t

_DSC0081t

Utsikten över bergen är slående och de små gränderna slingrar och ringlar brant mellan husen. Överallt växer det och frodas, vin, kryddor, grönsaker, örter. Luften är balsamisk.

_DSC0082t

Fast så här högt upp i bergen hade nätterna redan börjat bli kalla och när vi åkte hade det fallit snö på de högsta topparna.

_DSC0070t

_DSC0085t

Detta är lilla Lola, en 13 år gammal dam med rätt att dra sig tillbaka. Emsers frierier – om än aldrig så höviska – gick inte hem.

_DSC0101t

_DSC0175t

Klockorna i den lilla bykyrkan bånglade klockan åtta, tolv och sex. Först timslag och så en liten truddelutt.

_DSC0186t

_DSC0071t

_DSC0192t

_DSC0197t

Ett sådant här solur jagade vi efter längs hela vår resa. Märkligt nog var de slut överallt. Kanske var vi för sent ute?

_DSC0202t

_DSC0206t

Ja… Det är en brevlåda.

_DSC0207t

I denna lilla by, med några hundratal fasta invånare, tillbringade vi tre dagar av vår resa i trevlig samvaro. Morgon, middag och kväll bjöds vi dessutom på den mest fantastiska mat man kan tänka sig. Hemodlade grönsaker, smakrika ostar, ljuvlig skinka, bröd, skaldjur, desserter, vin…

_DSC0100t

Vi kan inte annat än tacka våra underbara värdar och hoppas att vi snart får ses igen.

Och så kan jag genom mina bilder från den lilla byn visa en liten glimt av ett ganska okänt hörn av Frankrike.

Vackert.


Visa större karta

Kommentarer

 1. Sånt här tycker jag är högintressant! Lite vid sidan av allfarvägarna och turiststråken. Det är nog där de verkliga pärlorna finns. Härliga bilder! Förresten, matbilderna i förra inlägget var väldigt aptitretande. Jag kunde nästan känna dofterna. Fy dig! ;-)

  SvaraRadera
 2. Staffan H: Fy på mig! ;-)

  SvaraRadera
 3. Karin: Och jag vill tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Vilka roliga detaljer! En dryg sol och ett förvånat klocktorn.
  Vad blir det härnäst?

  SvaraRadera
 5. Skaffaren: En fundersam, lätt blaserad gargoyle...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.