Le Grau d'Agde – barndomsminnen och marknad

_DSC0061a

Så kom vi då äntligen fram till Medelhavet en grådisig och varm dag. Le Grau d’Agde. Den lilla staden där Hussen tillbringat nästan alla sin barndoms somrar. Det pekades och visades och kändes igen. –Där bodde vi och där lekte vi och där köpte vi sardiner grillade på vinranksved.

_DSC0063a

_DSC0064a

Här flyter floden Herault ut och i mynningen står två fyrar på vakt. En om styrbord…

_DSC0050a

På det lilla torget hölls en välbesökt marknad och eftersom det var dags att fylla förråden så botaniserade vi bland stånden.

_DSC0051a

Det blev bröd…

_DSC0052a

_DSC0054a

Tomater…

_DSC0055a

Och inte mindre än fem stycken av dessa ljuvliga korvar. Hade vi vetat att de var så goda och hållbara hade vi köpt fem till. Saucisse aux Herbes, Sanglier (vildsvin), Figues (fikon), Ane (åsna) och en ostkorv som jag inte minns vad den hette.

_DSC0056a

Nå. Fisk köpte vi ingen…

_DSC0057a

_DSC0058a

Alla dessa färger och dofter. Folklivet. Den milda luften…

_DSC0059a

_DSC0062a

Jag ångrar att jag inte köpte en sådan här skål. Visst är det väl turistpryttlar, men jag kan ändå inte låta bli att bli glad av de här färgerna. Men…  Det får väl bli nästa gång…

_DSC0066a

Och en fyr om babord.


Visa större karta

Kommentarer

 1. Fann din blogg av en tillfällighet. Underbart att se dina bilder o inlägg om Languedoc, vårt paradis.

  Fantastiska bilder o härligt måste det vara att få besöka platser där någon redan har en historia ;).

  SvaraRadera
 2. Ahh, franska närproducerade (därproducerade) matprodukter. En guds gåva. Kan väl aldrig bli fel... Förstår att ni njutit!

  SvaraRadera
 3. Mmm, de där grönsakerna kommer jag att drömma om varje gång jag hädanefter missmodigt betraktar de ledsna och sladdriga frukt- och grönsaksexemplaren i min närbutik. För att inte tala om bröden, korvarna, firrarna... Mmmmums!

  Och så - dessutom! - två FYRAR i närområdet! Dina bilder gör mig euforisk!

  SvaraRadera
 4. Dubbelörn: Hej! Kul att du hittade hit! Och visst är det fantastiskt vackert. Ja, det är väldigt roligt att bli förevisad platser där någon har en historia, och framför allt få besöka Frankrike med någon som talar flytande franska när man själv inte gör det.

  Viola: Åh, om du visste vilken skillnad det är i smak på de där tomaterna och de där runda, röda ingentingen som säljs hos oss...

  Annica: Ledsna och sladdriga är ordet! Fyrar ja. Tänk att få åka längs den där kusten enbart på jakt efter fyrar. Borde ju finnas rätt många.

  SvaraRadera
 5. Åh, dessa korvar. Jag skulle gärna kunna tänka mig att handla upp mig på några såna denna gråa oktoberdag.
  Den nere till höger, FUME, verkar intressant.

  SvaraRadera
 6. Skaffaren: Vill tillbaka! Nu! Till korvar, miljö, temperatur. Nu genast!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.