Västgötaklimax på Läckö slott

_DSC0353l

Den svettigaste dagen i veckan kom vi till Läckö slott på Kållandsö i Vänern. Ingen skugga på parkeringsplatsen. Att röra sig var detsamma som att släpa sig och att lämna hunden kvar i bobilen var inte att tänka på. Vi hade hoppats på att få äta en bättre middag. Sitter vi ute så kan ju hunden få följa med. Trodde vi. Det fick han inte. Besöket på den ärevördiga gamla borgen blev i dubbel bemärkelse en västgötaklimax. Vi fick smyga in på borggården i etapper. En fick stå kvar utanför med hunden.

_DSC0349l

Så den goda förfödelsedagsmiddagen blev en baguettesnutt i plast på det lilla fiket utanför. Vilket fick oss att fundera på diskriminering; “Tyvärr, vi serverar inte hundägare!” eller “Tyvärr, vi serverar inte diabetiker!” vilket också det inträffar alltsomoftast när det enda ett café har att erbjuda som diabetikermat är en liten torr kaka som var bäst före igår.

_DSC0350l

Jag undrar hur många gäster vissa krogar och caféer tappar på att ha en dylik inställning? När de nu ändå har uteservering, menar jag.

_DSC0351l

Nåväl. Slottet låg där skinande vitt i den sena eftermiddagssolen och det hade varit spännande att få se mera. Men värmen och den aviga inställningen till vår lilla hund gjorde att vi liksom tappade en eller annan sug.

_DSC0352l

Så vi vände om och åkte tillbaka de två milen till Lidköping…

Den som vill gotta sig åt lite fina trädgårdsbilder från Läckö kan kika in hos Slottsträdgårdsmästaren.

Kommentarer