Gysinge byggnadsvård

_DSC0782bv

Gysinge, ja.

Inte kan man besöka Gysinge utan att se Centrum för byggnadsvård. Butiken som är ett Mekka för bevarare av gamla hus. Eller butik förresten, det är inte bara en butik, det är en provkarta av inspiration, idéer och gamla prylar. Lister, golv, gamla fönster, linolja, badkar på lejontassar, kakelugnar, färgprover, gångjärn…  Det går inte att räkna upp allting som finns här.

_DSC0751bv

Och har man som vi, inte något speciellt ärende. Inget man måste komma hem med, så är det bara att gå omkring och låta sig inspireras. Fingra, nosa, låta åsynen av tingen skölja över ögonen och sedan glida ner och lägga sig till ro i själens och minnets braåha-låda. 

_DSC0757bv

De gamla husen vid Gysinge bruk som bara stod och förföll till eldsjälen Göran Gudmundsson kom och tog hand om dem och byggde upp sin dröm om apotek för gamla hus.

_DSC0758bv

Nu kommer det slick- och dräggelbilder. Doften av försommar och linoljefärg får ni tänka er själva…

_DSC0759bv

_DSC0760bv

_DSC0761bv

_DSC0763bv

_DSC0765bv

_DSC0766bv

_DSC0767bv

_DSC0769bv

_DSC0772bv

_DSC0777bv

_DSC0779bv

_DSC0783bv

_DSC0786bv

Vi köpte faktiskt ingenting. Hur vi nu kunde låta bli det…

Kommentarer

  1. Så fina bilder! Och så bra sagt, "apotek för gamla hus". :o)

    SvaraRadera
  2. Anta S: Tack! Och är det inte just det det är? Apotek för gamla hus. Medicin för att de ska må bättre och kunna bli sina forna jag...

    SvaraRadera
  3. Kul att se din bild av Gysinge!
    Stuprännan är rysligt läcker

    SvaraRadera
  4. underbara bilder, jag kan förnimma doften.

    SvaraRadera
  5. Skaffaren: :) Det låter nästan som om du har en annan bild av Gysinge!? Stuprännemössan, eller vad man ska kalla den, är superläcker!

    Randiga Tråden: Tack! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg