Miras Mirakel 2 år

Fredagen den 16 maj 2008 bestämde jag mig.

Då hade jag funderat i flera månader, tänkt att Kanske... Varför inte... Men vaddåför... Och skulle jag...

Jag gick in på blogger.com och skapade Miras Mirakel.

Sedan dess har mina mirakel blivit en nödvändig del av mitt liv. Ett sätt att hålla öga och tanke igång. Att få jobba med det verktyg jag en gång valde för mitt hantverk; kameran.

Min blogg är inte den mest välbesökta i bloggosfären. Jag håller mig på mina modesta 80-100 besök om dagen. Men det duger mer än väl för mig. Och jag bloggar inte om lättköpta ting. Inte om sex, mode eller skvaller. Jag ger mig inte in i politiska hårklyverier eller religiösa spörsmål (även om jag då och då kan tänkas bli lite salig över någonting eller ryta till över någon osedvanligt korkad företeelse).

Jag bloggar om det jag ser och det som får mig att lägga huvudet på sned. Det vill jag visa och berätta om. Det stora i det lilla. Det lilla i det stora. Så. Och det tänker jag fortsätta med.

Mina vanligaste sökord, enligt Google analytics, är (faktiskt) Miras Mirakel tätt följt av Edsbergs slott och Hamlade träd. Efter det kommer Lejonet Elsa och Bohus stickning följt av John Bauer.

Till de mer udda sökorden hör Konstnärsrock, Tvålkoppar, Häggjävel och Muskedunder. Hoppas de som sökte på dessa ord i alla fall hittade något matnyttigt på min blogg.

Stort Tack till alla mina fina besökare och bloggvänner! Härmed bjuder jag på Virtuell Bloggtårta och börjar på ett nytt år med nya Mirakel.

Märkligt nog innehöll inte mitt allra första blogginlägg en enda bild...


Kommentarer

 1. Mums! Tackar för tårta och mirakel. Två år bara? Känns som en evighet i positivt bemärkelse. Minns inte tiden innan Mira.

  Blev gräsligt nyfiken på hur du fått fram alla fakta om din blogg, antal besökare, sökord etcetera. Har du lust att berätta om det? Bara om du har lust och hinner alltså. (80-100 besökare om dagen är ju jättemycket!!!)

  Grattiskram på tvåårsdagen! Räknar iskallt med att få överräcka virtuella tulpaner även på 10- 20 - och 30- årsdagen :)

  SvaraRadera
 2. 80-100 tycker jag är många, jag! Men inte förvånande eftersom du har en bra balans mellan bilder och ord. Att du dessutom är ovanligt påläst och kommer med fakta gör inte saken sämre. Din passion och vurm för en del saker är charmig, den med.

  SvaraRadera
 3. Grattis - och tack för tårtan!
  Må du och bloggen leva i högönsklig välmåga många år till.
  säger
  Margaretha
  som är full av beundran över alla som kommer ihåg bloggens födelsedag och vet hur många inlägg de gjort.

  SvaraRadera
 4. Gratulerar till din fina blogg.
  Trevliga reseberättelser och många vackra bilder har du bjudit på.
  Väldigt lärorik också:)

  Hälsn. Eivor

  SvaraRadera
 5. Grattis med dagen med miraklet! Måtte bloggen leve i mange år til. :)

  SvaraRadera
 6. Jag som precis har upptäckt dig... har alltså missat två år! Grattis!

  SvaraRadera
 7. You too,... are a kind of Magic!

  SvaraRadera
 8. Grattis, jag tycker jätte mycket om din blogg, alla fina bilder och alla texter du delar med dig. Det är så kul när det kommer något jag känner igen och som berör mig. Hoppas att du fortsätter länge. Brittmari

  SvaraRadera
 9. Hej, Mira!
  Bloggjubileumsgrattis! Dina Mirakel hör till mina "favvisar". Foto intresserar mig, och jag håller på och försöker lära mig mer om det. Har stort nöje och glädje av dina fina bilder och texterna till.

  Bloggjubileumskram till dig och en klapp till Emser!

  SvaraRadera
 10. Kesu: Man bugar sig! :) När det gäller statistiken så använder jag mig av Google Analytics. Blogger är ju Googles bloggplattform så det passar ju ganska bra för dig också. På den här sidan finns en ganska utförlig manual för hur du ska göra. Funkar det inte så hör bara av dig igen! http://borjablogga.se/2009/sa-installerar-du-google-analytics-pa-din-blogg/

  Maj Korner: Tack! Jo, det är sant. Jag vurmar för ett och annat. Vattenkraft bland annat. Glad att ni står ut... :)

  em: Hehe! Jag gör så gott jag kan...

  Eivor: Jag lär mig lika mycket själv medan jag håller på!

  Anita: Tack! Ibland undrar jag hur jag ska komma på fler saker att blogga om. Men jag behöver inte oroa mig. Uppslagen kommer till mig...

  SvaraRadera
 11. LeiaMia: Tack för att du tittar in och kul att du hittade hit. Hm... Det går ju alltid att söka sig bakåt via ettiketter och LinkWhitin...

  Skaffaren: :))))

  Randiga Tråden: Tack! Med så fina bloggvänner som jag har, så är det inte svårt alls att fortsätta. Hoppas också att jag lyckas träffa rätt vad gäller bild och text!

  Gabrielle: Bloggjubileumstack! :) Kramen mottagen och Emser klappad!

  SvaraRadera
 12. Jag har den äran, jag har den äran att gratulera (och slickar lite cybertårtsmulor ur mungipan)!

  Vill samtidigt tacka för all inspiration och alla intressanta inlägg du bjudit oss läsare.

  SvaraRadera
 13. Stort Grattis till min favoritbloggare! Dyker på dina inlägg så fort de publiceras. Hoppas på många lika fina och intressanta inlägg framöver.

  SvaraRadera
 14. Grattis i efterskott. Alltid lika trevligt att komma hit och läsa om dina upptäcktsfärder.

  SvaraRadera
 15. Staffan H: Hoppas det smakade! ;) Och jag kan bara säga... Tack detsamma!

  Slottsträdgårdsmästaren: Jag rodnar...

  Scribo: Tack! Dina upptäcktsfärder går inte av för hackor heller...

  SvaraRadera
 16. Först och främst ett jättegrattis i efterskott!
  Det är alltid lika spännande att titta in till "Mira", här bjuds man på fantastiska bilder, inspirerande och tankvärda ord. Ofta måste jag titta på bilderna om och om igen, nya upptäckter ju mer jag kikar......
  Igår festade jag på "blåbärsguckan" och idag bjuder du på tårta, inte illa. Tack för alla fina inlägg, du förstår väl att jag hänger på ett år till!?
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Billan:Tack så jättemycket! Och roligt att min blåbärsgucka "föll i god jord"! Tack för att du fortsätter hänga på! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.