Kosters Trädgårdar-Vi tänkte vi skulle äta lunch på Kosters Trädgårdar, sa N när vi kommit en bit på väg över Sydkoster. En trädgård, tänkte jag. Kul!Utanför stod cyklarna på rad. Så genomtrevligt. Cyklar i alla upptänkliga former och färger på parkeringsplatsen istället för bilar. Och så några flakmoppar.Det är Stefan och Helena von Bothmer som har byggt upp och driver Kosters Trädgårdar. Stefan är biolog och Helena är agronom, och de bor här året om.Här väntade oss en ypperlig lunchbuffé. Det mesta är vegetariskt och odlat i den egna trädgården.

Här finns också utställningar att titta på och möjlighet att köpa grönsaker med sig hem. Bland annat de himmelskt goda, stora och buckliga tomaterna som heter Brandywine. Måste försöka få tag på dem igen någonstans. Någon som vet var?Följde man den här skylten så kom man till det provisoriska utedasset under träden. Ibland tryter vattnet på Koster, och då får man ordna toabesöken på annat sätt.Lunchrestaurangen var välbesökt och det förstår jag. Måltiden var suverän.

Trädgården var tämligen rufsig men väldigt charmig och hela miljön andades lugn och frid. Och ja, Kosters Trädgårdar är knutna till rörelsen Slow Food.Kommentarer

 1. Kul och lite ovanligt att se en trädgård som ger ett rufsigt och tufsigt intryck! Jag känner mig som hemma... :-)

  SvaraRadera
 2. Staffan H: Ja, det passade på något sätt i den miljön. En trädgård med räta linjer och tuktade kanter hade inte stämt med ön. Rufskoster.

  SvaraRadera
 3. Har inte varit där ännu men det står på min önskelista! Helena har föreläst på utbildningen jag går.
  Den där tomatsorten är det som en religion kring! Jag har provat den när jag hade växthus men minns inte att jag blev särskilt imponerad. Kanske just för att jag hört så mycket om den, eller så var det ett dåligt år, jag vet inte.
  Såg precis att Mandelmanns trädgårdar odlar den också!
  Ha det gott!
  Nanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.