söndag 24 maj 2009

Med sinnen känsliga för grönt...Bilder i regn... Skugglösa och milda. I luften som är mättad av fukt och dofter; jord, syren, sjö, gräs, buxbom. Fåglars jubel över årstiden. Fågelkänslor på högkant.

Och i en pöl badande finkar och trastar. Burriga och blöta. Ett helt tjog.En gård. Ett hus vid Brunnsvikens strand. När regnet kom släppte man det man hade för händer och rusade in i det torra. Jag tror de skrattade...Rum för bryggmeditation. På huk med hela försommarens lycka och allvar i sina uppåtriktade händer.Det här caféet...Gårdvar? Allseende Argos? Majstång? En baston i rengdroppspreludiet...

4 kommentarer:

 1. Fint inlägg! Just regn- och gråväder ger ett speciellt ljus som jag gillar, undantaget härom veckan när det inte alls funkade. Du finner små smultronställen på dina promenader.

  SvaraRadera
 2. Staffan H: Jag älskar att hitta små smultronställen. Gärna vid sidan av allfarvägarna men ändå i närheten...

  SvaraRadera
 3. http://yellowgrey@wordpress.com28 maj 2009 08:19

  Hej Mira!

  Fin bild med syrenen och speglingen i fönstret av stolarna. med hälsning barbro

  SvaraRadera
 4. Barbro: Tack! I detta café har jag suttit och nosat på medelhavsdofterna medan nordanvinden ven utanför... Inte dumt alls...

  SvaraRadera

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.