Kortfilmssynopsis

Tänk er en rörlig bild från en stationär kamera av en vacker försommarskog. Rakt framför oss i bild löper en stig – från höger till vänster. Stigen är täckt med barr och bark. Solen skiner in lite snett, så där som den kan göra sen eftermiddag eller tidig morgon och glittrar i trädens gungande löv. Kören av fågelsångare brusar stark – stiger, sjunker, böljar.

Så smyger ett dunsande och flåsande ljud in i fågelsången. Bilden har ännu inte förändrats – allt ser ut som förut. Fågelsången överröstas plötsligt av dunkande musik och flåsdunsandet blir ännu högre och in i bild – från höger till vänster - springer en svettig man. Han ser trött ut, blicken är ofokuserad och stegen ansträngda. Musikflåsdunsljudet ökar när mannen passerar kameran och försvinner ut ur bild. Kameran panorerar inte, utan är fortfarande stationär.

Sakta tonar flåsandet och musiken bort och friden och fågelsången återvänder. Solen skiner in lite snett, så där som den kan göra sen eftermiddag eller tidig morgon och glittrar i trädens gungande löv. Kören av fågelsångare brusar stark – stiger, sjunker, böljar...

Kommentarer

  1. Den filmen känner jag för med en gång! Enklast tänkbara - som säger så mycket.

    SvaraRadera
  2. ab: Tack. Ibland fungerar tankeverksamheten, ibland gör den det inte...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.