Natrium

Vintern skulle kunna vara vacker!
Men kan någon tala om för mej varför herrar stadsplanerare och herrar tekniskakontoretfolk smäller upp illgula gatlyktor överallt som får snön att se ut som senapsgas på vintern och lövverket som om det drabbats av ödesdiger gulsot på sommaren... Nej förresten... Säg ingenting... Jag vet. Det är billigt.

"En natriumlampa är en typ av gasurladdningslampa som använder exciterat natrium i gasform för att producera ljus. Det finns två huvudtyper av natriumlampor: lågtrycks- respektive högtrycksnatriumlampor.

Natriumlampor är mycket energisnåla jämfört med andra ljuskällor och har därför kommit att användas i stor skala som gatubelysning. Karakteristiskt är det gulaktiga skenet..." (Wikipedia)

Kommentarer

 1. Det är en belysning som förhoppningsvis kommer att fasas ut. Den förvanskar färger och gör så att det är svårt att se ansiktsuttryck...Trots det kan jag ibland för egen del förnimma en koppling till hu så spöklikt eller skrämmande här är..Inte alldeles oangenämnt...

  SvaraRadera
 2. Hej M! Intressant kommentar! Låter som en blandning av herrar tekniskakontoretfolk och vild, muskig buse... ;-)

  SvaraRadera
 3. Det kan inte hjälpas. Jag är nog för miljöskadad när jag ser oomtänksamma miljöskadade miljöer. Reaktionen blir "usch här kommer någon att bli rädd, rånad..föråad..

  Måste använda mina glasögon mera, läste mustig buske först...:)

  SvaraRadera
 4. M: Underbart! Använd inte dina glasögon!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.