Rose byter kläder

Ett av våra tre sovrum i vårt franska hus har fått namnet La vie en Rose. Alla sovrummen har namn förresten, Simone efter tanten vi köpte av samt Le Petit Prince, vanligtvis kallat Prinsen.

Sovrummet Rose, som fått sitt namn efter den fullständigt förhärskande färgen på väggarna - och i taket - hade vi tänkt behålla som det var, med ursprungliga möbler och allt, se här. Men det visade sig tyvärr att möblerna var fulla med vriletter - trämask - och att tapeten vid närmare betraktande var väldigt sjaskig, gulnad och smutsig. Dessutom (1) började en underliggande, märklig målning tränga igenom. Dessutom (2) luktade det starkt av rök i rummet. Troligtvis hade en tidigare invånare puffat hejdlöst på tobaksvaror.

Sagt och gjort. Möblerna åkte ut och tapeterna åkte ner. Men innan alla tapeter försvann passade jag på att dokumentera klorofyllan. På något sätt gillar jag den sanslösa tapeten.
När tapeten åkt ner framträdde något som vi inte riktigt kunde säga vad det var. Ett handmålat rutmönster samt någon sorts skissartad blomma. Skuggor av det förflutna. Härmed dokumenterat.

Röklukten är nu i stort sett borta.
Rose ska fortsätta att heta Rose och få en ny blommig tapet, kanske bara som fondvägg.

Men vilken ska vi välja?


Kommentarer

  1. 900 blommiga tapeter:
    https://www.retrotapeter.se/category/blommor?sortBy=default&page=1

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

S 2030 - Y90R... Vad tusan är NCS?

Älgen ensam satt och log...

Svart

Nordanvinden och Solen