Som man är klädd blir man hädd...


Svenskt Husmoderslexikon 1957.

Någon som ska gifta sig? Bara att gå ut och skaffa sig en Stor Toalett! Eller ett gäng ordnar...

Kommentarer

 1. Gillar verkligen 50-talsmönster. Har letat på blocket efter dessa snygga tydliga profilstarka modeller.

  Behöver ingen orden eller stor toalett men väl en fin sommarklänning...

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 2. Ingela: Jag vet att mor hade en hel bunt 50-talsmönster i sin mönsterlåda. Kanske skulle löna sig att rota lite i den. Gillar också de här svängiga kjolarna. Prinsessklänningar...

  SvaraRadera
 3. Så snyggt, gillar den långa slanka, tittar fortfarande på de modellerna nu är det så att jag har en tjock mage i vägen som hindrar mig. Har en del mönster kvar från min mor, vilket jag är glad över att jag sparat.

  SvaraRadera
 4. Randiga Tråden: Jadu... De där midjorna är nog inte riktigt naturliga. Jag trodde att korsetten var avlagd på 50-talet, men nu börjar man undra. Fars det var ju ett tecknarmode också. Det skulle se ut så. Allting är ju långt och utdraget. Nästan som Giacomettiskulpturer...

  SvaraRadera
 5. Visst fanns korsetterna på 50-talet. Jag är uppvuxen med dom.
  Vid sex års ålder såg jag min första "tant" i långbyxor.
  Det såg utomordentligt fånigt ut, men så var det ju en sommargäst också.

  SvaraRadera
 6. Skaffaren: Ok. Jag tror inte min mamma hade någon i alla fall. Vad jag vet. Men jag var ju så liten då... ;)

  SvaraRadera
 7. Just som den ljusgröna klänningen på sista bilden som säger vad man bör ha till förmiddagsbröllop, just så såg min balklänning ut då jag trådde dansen på min egen studentbal. Vilket år? Jo 1957! Jag är jättenostalgisk när jag kollar den här bildsviten. Kul.

  SvaraRadera
 8. Det fanns mycket snygga kläder på 1950-talet. Jag minns min mammas svarta taftklänning, med klockad kjol och ballerinalängd. Varje gång hon hade den på sig så bad jag henne snurra runt så att kjolen böljade ut. Jag kallade den "snurrklänningen".

  Korsetter från 50-talet, hemska saker! Bl a hade mamma en måttbeställd Spirella med hårda "metallfjädrar". Hugaligen!

  SvaraRadera
 9. Lisette: Åh! Du måste känt dig jättevacker. För visst är de här kläderna vackra!? Jag tror jag minns den blå, ärmlösa, korta på samma bild. Inte på mig själv utan på min syster som är lite äldre. Å vad söt hon var!

  Anta Snaque: Mor hade också en "snurrklänning"! Den var blå med lager på lager med chiffong. Jag hjälpte henne att välja den och skulle helst velat ha den själv. Men jag var bara en klarinett och två apelsiner hög...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg