Cedergrenska parkenCedergrenska parken är 69 000 kvadratmeter stor och här planterade Albert Gotthard Nestor Cedergren, som var mycket botaniskt intresserad, flera exotiska träd. Han reste bland annat i Nord- och Sydamerika och tog med sej en mängd fröer från främst olika barrträd.

Jag har varit här flera gånger förut, och kommer med största sannolikhet att återvända...
Det finns ett tjugotal olika sorters barrträd som i stort sett alla är fullvuxna. Här finns bland annat Silvergran, Coloradogran, Nordmanngran, Nutkacypress, Europeisk lärk, Cembratall, Hiba och Hemlock.I Cedergrens köksträdgård finns också fröken Najas rosenbågar och en rad äppelträd varav ett är tämligen ovanligt.Som utflyktsmål för botanisering och picnic lämpar sej parken alldeles utomförträffligt.Om du är intresserad av parkens skötselplan, så finns den att hämta här!

Kommentarer

 1. Kan man få en guidning här någon gång i sommar?

  SvaraRadera
 2. Slottsträdgårdsmästaren: Detta erbjudande har funnits sedan i vintras och står fortfarande kvar...

  SvaraRadera
 3. Kul med bilderna från parken! Nu pågår nyplantering av träd mm. Frukten dignar på träden. Komma och fota? Vi finns på www.TradvardSkolan.se. Välkommen!

  SvaraRadera
 4. Vi har länkat till denna sida på http://www.cedergrenskaparken.blogspot.com/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Älgen ensam satt och log...

Mönsternyckel till Husqvarna Automatic 21A