Udda vinklar på Skoklosters slott

Man besöker ett slott. Skokloster den här gången. Och som vanligt när jag går på visningar blir jag efter. Blir sist ut ur rummen. Får springa för att komma ifatt. Säger ursäkta förlåt.  Guiden börjar sacka efter för att kolla vad jag gör. Och där går jag och pekar med kameran än hit, än dit. Udda vrår, tokiga vinklar. Det kan inte hjälpas...


Haha! De har målat balusterdockor på trappgrindarna för att det inte ska se konstigt ut när de står öppna.David Klöcker Ehrenstrahls ryttarporträtt av Carl Gustaf Wrangel (1613 – 76) i Grevens förmak. I en lite udda vinkel.


En av de stora anledningarna till att jag ville åka hit, var att jag ville se stucktaket i Kungssalen, som utfördes av Hans Zauch åren 1663–1664. Samme Zauch som utförde stucktaket i festsalen på Djursholms slott. Skoklosters stucktak är målat, Djursholms vitt, och det tror jag det alltid varit.
Taket utanför rustkammaren.Häftiga effekter genom gammalt munblåst fönsterglas.

   


Takstolar i ofullbordade salen.Kommentarer

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg