Pic de Vissou

Jag har kikat på den länge, den märkliga bergstoppen som syns på långt håll över landskapen i vår franska hemtrakt.

Pic de Vissou. 482 meter över havet sticker den från ena sidan upp som en naken klippa och från den andra sidan som en garrigueklädd topp. Toppen är belägen mellan Mourèze och Cabrières, l'Herault, Occitanie, och man ser den bäst om man åker den lilla vägen D15 från Roujan och norrut.

Området är gammal havsbotten och klipporna vräktes för 365 miljoner år sedan upp och bildade den geologiskt intressanta toppen.

Det går att ta sig upp på berget, men jag är inte riktigt så klättrig. Jag föredrar - än så länge - att älska det på avstånd. Jag for omkring en hel del på Google Streetwiew innan jag hittade det på kartan. Jag lär återkomma hit för att lära mer och för att komma åt att fotografera Pic de Vissou ur fler intressanta vinklar.




Kommentarer

  1. Åh, den toppen bara skriker efter att få besök! Är du i Frankrike nu eller hann du inte dit innan allt stängde? Denna egendomliga tid ...

    Min brorson ska få sitt tredje barn till midsommar. De första heter Nova och Stella, det senare var mitt förslag. När de nu ville ha tips på ytterligare ett namn inom samma tema dröjde det inte längre innan jag messade och föreslog Mira :-) De blev toppenglada och tyckte att det var ett perfekt namn.
    Men nu visar det sig att det blir en grabb ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får se om vi kanske vågar oss dit upp vid tillfälle. Utsikten där uppifrån bör vara fantastisk. Troligtvis ser man ända till Medelhavet.

      Vi var i Frankrike vid utbrottet men hann, Gud ske lov, hem i tid.

      Haha! En pojke. Men då kan han väl heta Sirius, Rigel eller Altair. Eller varför inte Castor eller Pollux? ;)

      Radera
    2. Det blev en Leo :-) 5200 gram ...

      Radera
    3. Men Leo är ju riktigt fint! Det blev inte bara en stjärna den här gången, utan en hel stjärnbild! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg