Damejeanne






Simone gjorde vin. Överallt - på verandan, under trappen, i garaget - stod stora och små damejeanner tomma eller med grumliga vinslattar i. Allt från små buttiga flaskor på tre liter till stora glaspumpor på 20 liter. Oftast gjorde hon apelsinvin. Utseendet på slattarna lockade inte direkt till smaktest.

Dessa glasdroppar, som var helt ingrodda med diverse beläggningar, har jag nu skurat med sand.

De är mycket vackra. Jag tror det finns minst 20. 


Kommentarer

  1. Fru Johannorna kan alla känna sig nöjda och glada över en "total makeover". ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Och sen står de där buttiga och gnistrande och pöser i solen. Eller kanske inte pöser. Det var länge sen jag gjorde vin...

      Radera
  2. Vilken skatt! Åh, om jag inte redan vore lite avundsjuk på ditt franska hus så är jag än mer avundsjuk på så fina flaskor. Eller nej, jag tillhör inte de avundsjuka, jag är snarare glad över att just du finner sådana skatter och dessutom presenterar dem för oss läsare med din fantastiska estetik.

    Dessutom skulle du ha sett mitt flin när jag för en stund sedan sökte på "choklad Menier" och - såklart - hamnade hos dig.

    Men när gjorde du om layouten? Jag var här och nosade för inte alls länge sedan och då såg det inte ut så här! Bäst att jag nosar vidare lite ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad du är snäll!

      Jag brukar rådda om i layouten någon gång per år, bafatt jag tycker det är roligt. Hoppas du gillar det.

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg