Vårt gröna, franska lilla frimärke

Och så har vi då vår egen lilla täppa. Inte särskilt stor. 350 kvadrat förutom den plätt huset står på. Och alldeles platt.

Här finns ett par träd i ena hörnet. Graciösa gråstammade saker som påminner om ask. Men jag tror inte det är ask utan nånting annat. Måste fråga Eric, vår franske granne.

Sen finns här några rosenbuskar. Solitärer utplacerade med armslängds lucka. Plus ett par vidlyftiga nerium oleander. De finns i stort sett i varenda trädgård här nere. Och så underblommor, vitlila liljor, murgröna, en doftschersmin och mängder av en klematis som påminner om skogklematis fastän med mindre blommor. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle rensa klematis som ogräs…

1ub

2ub

k1

k2

k3

DSC_7895b

Den “franska asken” som jag tror är – möjligtvis – ett gudaträd.

DSC_7983b

DSC_7985b

Denna lilla pekoralfigur stod på spiselkransen. Den överblickar numer trädgården (läs bakgården, för så mycket trädgård är det sannerligen inte ännu).

DSC_7986b

Garaget som fått ny färg. Det ska också få en typisk, fransk skorstensmössa. En sån där som ser ut som en krona. Det gäller bara att hitta en. En sån som på bilden från Honfleur nedan.

_DSC0570h

Under skorstenen står en – pizzaugn!

DSC_7987b

DSC_7988b

Jag försöker få Simones – tanten vi köpte huset av – krukväxter att överleva. Tur att de är av det tåligare slaget.

DSC_7989b

Gräset är gulbränt och fullt av stickor och kardborriga frön. Vi borstar Emser flera gånger om dagen och varje gång vi borstat, rullar han sig…

DSC_7992b

Yuccapalmen som lär ska vara en utplacerad krukväxt. Den frodas.

DSC_7993b

Och så den djupa brunnen med sitt pumphjul. Sådana hjul ser man rätt ofta härnere.

IMG_0756

Så där. Större är den inte. Ett frimärke. Tips och idéer tack!

Kommentarer

 1. Liten, förvisso ... men breddgraden ... platsen den ligger på! Jaaa!
  Nej då, jag är inte det minsta avundsjuk. Hm ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Och fullt med snöyra även där just nu...

   Radera
 2. Det finns gott om växter på det lilla frimärket... som blommar vilket är litet imponerande! Men också skönt att det inte är större med tanke på att ni inte bor här nere året om. Här i byn är det många som har blå passionsblomma, dvs den som sedan bär orange frukter. Klättrar på vadsomhelst verkar det och är mycket dekorativ. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blå passionsblomma... Kan vara något att tänka på. Och blåregn...

   Radera
 3. En vacker hanterbar trädgård, kan det bli bättre? Vi har ett hektar att förvalta och satsar på biologisk mångfald, det blir nog bäst så. Även ogräs ska leva :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgårdar av hektarstorlek ska ha biologisk mångfald! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg