Som hand i handske...Helgen har ägnats åt årets första tur med husbilen. Trots att vädret inte blev det som utlovats; 9-10 grader och solsken, fick vi en skön helg med ett antal trevliga besök på spännande platser.Det som göms i snö, kommer upp i tö heter det ju, och det var slående hur många som gömt sina vantar i snön i vinter.

Det är något rörande med borttappade vantar och handskar. På något sätt har de formats efter sin bärares hand och det är som om handen lever kvar i vanten där den sitter, hänger eller ligger.
Nästan alltid har någon hittat vanten, och mån om att ägaren ska gå tillbaka och leta efter sin borttappade, hängs den upp på synligt ställe.

Överallt så här års dekoreras träd, stolpar och staket med tappade vantar.

Övriga rapporter från helgens besökta platser redovisas inom kort.

Kommentarer

 1. Aha, det var därför det låg en borttappad och ledsen handske vid grönsaksdisken i min närbutik i lördags... Jag tar den som ett vårtecken. :o)

  SvaraRadera
 2. Annica: Kanske man när det börjar våras inte är lika angelägen om att söka efter sin borttappade vante. Eller så har man redan ett tjog vantar hemma som ligger och väntar på användning. Dom vinkar lite där dom ligger, eller hur...

  SvaraRadera
 3. Mina vantar finns kvar båda två...
  Dock så slitna att jag varit tvungen att klippa av fingrarna. Vantar för damer med avklippta fingrar...

  SvaraRadera
 4. Ninna: Ajajajaj... Aj! :P

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg