Den här bloggposten innehåller också nötkräm...

Även i år ska jag göra det. Jag tänker ge mina nära och kära julklappar de inte behöver!

Jag går omkring på stan och ser alla bleka och stressade människor, fullastade med paket och kassar. Konstigt nog ser de inte så glada ut.

Reklamen på tunnelbanan vräker ut "Köp, köp, köp!" och "Rädda julen! Köp hårda paket från oss!"

Det fastnar i halsen. Det sätter sig som en klump som inte vill gå bort. Så jag har köpt och redan fått UNICEF:s presentkort till myggnät, poliovaccin, kylväskor, nötkräm och skrivböcker.

Åt barn som behöver.Foto: UNICEF/Pelle Bergström

Så här säger UNICEF:

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är ett annat sätt att bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Gör det du också! Rädda julen! Köp fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop.

Eller har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Kommentarer

 1. Ett bra initiativ.
  Jag har redan sett flera vänner som önskar God Jul via FB eller mail och skänker julkortspengarna till välgörande ändamål.Det kommer vi oxå att göra.

  SvaraRadera
 2. Skaffaren: Julkort har jag skickat. Jag tycker om både att få och att skicka kort. Det är julklapparna jag bytt bort.

  SvaraRadera
 3. God Jul och Gott Nytt År!
  /SA

  SvaraRadera
 4. Ha en riktig god Jul, härligt att få följa med dig på dina fotoresor.
  Hos oss har många gett bort getter och kycklingar som julklappar.
  kram

  SvaraRadera
 5. S-A Sandberg: En riktigt God Jul och Gott Nytt År åt dig också!

  Wenche: Detsamma, Wenche! Och hade jag bott på landet, så hade jag också gillat att få en get eller kyckling i julklapp. Får har jag haft, men aldrig getter, trots att vi har ett litet hus som kallas gethuset på vår gård.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg