Spankulera i Kalmar - 2

_DSC0165k

Efter en god frukost på hotellet gavs tid och möjlighet till ytterligare en liten walk about i staden Kalmar. Mitt objektiv fladdrade hit och dit i pur förtjusning över allt som fanns att titta på och fotografera. En stad som inte fullständigt fallit offer för 60- och 70-talens rivningshysteri.

Titta bara på det här Odd Fellow-huset i stilrenaste jugend. Vackert.

_DSC0169k

Bara några steg längre västerut låg nästa fantastiska byggnad. Och nästa. Och nästa…

_DSC0172k

Något som inte går att missa, åtminstone inte om man rör sig i den här delen av staden, är den gamla stadsmuren från 1600-talet.

En bra bit av den finns kvar och med den också ett antal spännande stadsportar.

Gamla vattentornet stod klart 1900, och innehåller numer bostadslägenheter. Och en förarglig regndroppe landade mitt på min lins och frätte ur en snutt av vattentornet. Det får jag leva med…

_DSC0173k

_DSC0161k

Hade jag haft tid skulle jag ha snokat hela den här gamla befästningsmuren runt, men det får bli en annan gång. En anledning att återvända. För att inte tala om vattentornet…

_DSC0190k

Castenska gården från 1667 sträcker sin trappstegsgavel mot skyn och pekar med alla sina ankarslutar. Vid det här laget hade jag nästan fått nackspärr av att se upp på alla fina hus och byggnadsdetaljer.

_DSC0176k

_DSC0177k

_DSC0179k

Jo. Jag tog en bild på domkyrkan, en Tessinkyrka som stod klar 1702, men jag lät bli slottet. Dessa två byggnader som väl är de mest kända i Kalmar. Jag måste ju ha något kvar till nästa gång. Dessutom gillar jag nog de små husen bättre. De små och fattbara.

Men… jag gillar ju slott också… så…

_DSC0157k

_DSC0184k

Mÿl-sten (?) i hörnet Västra sjögatan och Ölandsgatan.

_DSC0185k

De här fina små gårdarna hittade jag i norra änden av Ölandsgatan.

_DSC0186k

Plank, kullerstenar, rosor, murgröna.

_DSC0187k

Skulle någon be mig flytta till Kalmar, skulle jag inte tacka nej. Jag tycker om den här staden. I alla fall det lilla jag sett. Och det finns mycket mer att se, har jag förstått.

Kalmar Läns Museum! Bara säg till, så kommer jag!

_DSC0191k

Och hamnen är en riktig hamn. Med timmertravar, spannmål, containers, lantmännensilos, vatten och båtar. Gillar!

Kommentarer

 1. Helt underbara bilder från Kalmar! Åh, vad jag gillar dina kamerasafaris!

  PS. Är det bara på min dator som de översta kommentarerna blir "dubbelexponerade"? De blandas med "You might also like".

  SvaraRadera
 2. Åh så vackra bilder från Kalmar. Där har jag varit en gång för nu rätt länge sedan. Mysigt att se en bildkavalkad från staden.

  SvaraRadera
 3. Tänk att Kalmar är så jättefint! Jag minns slottet från en skolresa i femman, men det är ju alldeles väldigt länge sen. Alla dessa spännande hus - och så vatten därtill. Förstår att du gillar!

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer helt med Anta Snaque.
  Det gäller även hennes PS.

  SvaraRadera
 5. Anta Snaque: Tack! Och jag gillar att göra dem! Angående dubbelexponeringen så har jag inte en aning om vad det kan bero på. Hos mig ser det inte ut så, vare sig på hemmadatorn, jobbdatorn eller bärbaringen. Dessutom är det ju tänkt så att kommentarerna ska öppna i en separat ruta. Mysko! Vore intressant att höra om det är fler som får så...

  Staffan H: Tack! :)

  Nora: Det jag minns från tidigare besök är slottet; valv och murar och en inköpt C-brakteat som försvann.

  Skaffaren: :) Se svaret till Anta ovan!

  SvaraRadera
 6. Ja man blir själv sugen på att flytta dit när man ser bilderna. Bra att du har behållit det höst-vintriga ljuset i bilden. Själv hade jag antagligen inte kunnat avhålla mig från att lägga på nåt warming-filter av nåt slag, så att vädret såge finare ut än vad det var.

  SvaraRadera
 7. Johnny: Och det märkliga är att jag blev förälskad i staden trots att regnet hällde och löven höll på att fara ner... Jag gillar det här disiga ljuset. Fotograferar dessutom gärna i dimma.

  Ninna: Gärna! Och Öland!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg