Stockholms stadshustorn - udda detaljerHär sitter hon - prinsessan i Jungfrutornet - och väntar på att Sankt Göran ska befria henne från draken. Christian Eriksson har gjort henne liksom skulpturgruppen med Göran och draken som sitter lite längre upp på tornet.En liten relief i en fönsternisch i tornmuseet. Hungrig hund...På ena väggen på tornvinden rider den här figuren. Sankt Erik?
Trapphål. Svindelvarning. Djupt.Förslag till monument över E.J. Ljungberg av Bror Hjorth. Jungfrutornet.I Jungfrutornet sitter också det här förslaget till vindflöjel av emaljerat gjutjärn formgiven av Ernst Spolén. Pjäsen väger 400 kilo. Svårt att tänka sig att den skulle kunna svänga för vinden. Kanske därför den aldrig sattes upp. Jag tycker den ser ut som Emils syster Ida... Men det är ju klart. Henne hissade han ju upp i flaggstången. Men det var ju mycket senare...

Kommentarer

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg