Uddevalla - SkolgatanOm man fortsätter upp förbi gamla flickskolan i Uddevalla och går över järnvägen, så hamnar man på Skolgatan med sina fina hus och (ny)gamla gatstenar, knott. Om det inte vore för TV-antennerna på taken och de parkerade bilarna, så skulle man kunna tro att man åkt raka vägen tillbaka 100 år i tiden.Här finns både charmiga, låga trähus och ett par stora, rejäla stenhus från förra sekelskiftet. Vad gäller Skolgatan 8 ovan, så har Uddevallabloggen ett läsvärt inlägg om det här.På Uddevallabloggen finns också flera inlägg om hur Skolgatan fick sin nya stenläggning.Jag blir glad av sådan här miljö. Att husen bevaras, bebos och hålls i skick. Och ja - jag har övat start i backe just här...

Tack Gunnar på Uddevallabloggen!

Kommentarer

 1. Får man lära sig start i backe idag?
  I Karlskoga hade vi "Lamellbacken", precis vid det mest frekventerade gatuköket. Det var alltid pirrigt för körkortsaspiranterna att köra start i backe inför en intresserad storpublik.

  SvaraRadera
 2. Det är fint att de gamla husen bevaras så långt det går. Mycket mysigare än höga glashus.
  Liknar mycket hustyperna i Lidköping.
  Var inne på Uddevallabloggen. Tråkigt att man lägger ner sjukhuset. Det är ju känt för bl.a. sina ögonoperationer. Att forsla sjuka människor långa vägar är ju inte varken patient- eller miljövänigt.
  Såg att jag har en heldel gemensamma "nämnare" med Klasson, eftersom jag släktforskar :)
  Hälsn Eivor

  SvaraRadera
 3. Skaffaren: Du... jag vet inte. Måste man inte alltid kunna starta i uppförsbacke? Så förfärligt. Det måste varit det stora nöjaet att stå vi korvmojen och kolla på start i backe... Hua!

  Eivor: Lidköping är en fantastiskt fin liten stad med många vackra hus. Den står på utflyktslistan. Vad säger du? Lägga ner sjukhuset. Det missade jag. Har politikerna blivit snurriga fullständigt???

  SvaraRadera
 4. Jag läste nog för fort - det är akuten på Uddevalla sjukhus som stänger idag och alla får åka till NÄL.
  Det är så nymålade och fina fasader på dina bilder och torn är jag barnsligt förtjust i. :)
  Förvånar mig lite att det är så mycket liggande panel, det är inte så vanligt i Bohuslän annars.
  Ha en bra dag och Valborg
  Hälsn. Eivor

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg